Na de sloop van de Osse Philips-fabriek werd op het terrein dat de woonwijk Boschpoort werd, ernstige vervuiling geconstateerd. Dat is nu ook weer het geval.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de sloop van de Osse Philips-fabriek werd op het terrein dat de woonwijk Boschpoort werd, ernstige vervuiling geconstateerd. Dat is nu ook weer het geval. © Paul van de Werff/Stadsarchief Oss

Na bewoners is ook SP bezorgd over verontreiniging Boschpoort

OSS - Na eerder de bewoners van de Osse wijk Boschpoort en omgeving maakt nu ook de SP-fractie zich ernstig zorgen over de ernstige vervuiling van het grondwater.  Volgens de partij, die raadsvragen stelt over de kwestie, is de geconstateerde verontreiniging op het voormalig Philips-terrein, waar een lakfabriek en een ververij stond, bijzonder verontrustend. De omgevingsdienst probeert nu juist zorgen weg te nemen.  

  1. Erfenis van Philips: grondwater in Osse wijk Boschpoort ernstig verontreinigd
    PREMIUM

    Erfenis van Philips: grondwater in Osse wijk Boschpoort ernstig verontrei­nigd

    OSS - Het grondwater van Boschpoort - het Osse wijkje waar Philips tot 1979 gevestigd was - is verontreinigd. Op meer dan zes meter diepte zelfs sterk verontreinigd. De komende maanden wordt onderzoek uitgevoerd hoe groot de verontreiniging exact is en hoe er gesaneerd moet gaan worden. Volgens de provincie zijn er geen gezondheidsrisico’s voor bewoners van de wijk, maar moet het grondwater niet gedronken worden of op tuinen gespoten worden.