Sfeerbeeld van vuurwerk in Oss.
Volledig scherm
Sfeerbeeld van vuurwerk in Oss. © Peter van Huijkelom

Na klachtenrecord in 2018 opnieuw meldpunt voor vuurwerkoverlast in Oss

OSS - Voor het achtste jaar op rij opent de Osse afdeling van GroenLinks een meldpunt voor vuurwerkwerkoverlast in de stad en omliggende dorpen. Rondom de vorige jaarwisseling lieten bijna 850 mensen een klacht achter op vuurwerkmeldpunt.nl.

Dit jaar opent de lokale fractie het meldpunt ietsje eerder dan gebruikelijk. Naar eigen zeggen is dat omdat er nu al volop mails en andere berichten binnenkomen over overlast in de stad. GroenLinks weet uit het verleden dat veel melders zich zorgen maken om de gevolgen van (illegaal) knalvuurwerk voor hun baby en huisdieren. Er zou volgens de melders veel te weinig worden gehandhaafd. 

GroenLinks kamen de afgelopen jaren met verschillende plannen om de overlast van vuurwerk in te perken. Zo stelde het voor om vuurwerkvrije zones in te stellen. En afgelopen najaar lag er het plan om vuurwerkvandalen in de nieuwjaarsnacht preventief op te sluiten. Maar nooit konden de plannen rekenen op een meerderheid in de gemeenteraad. Sterker nog: meer dan eens werden de initiatieven weggelachen.