Na reeks kleine misdrijven wil lastige Ossenaar nu ook hulp

OSS - Een 38-jarige Ossenaar moet zich onder toezicht van de reclassering laten behandelen bij verslavingsinstituut Novadic Kentron. Dit na een veroordeling voor een nieuwe reeks relatief kleine misdrijven, voornamelijk gepleegd in augustus in de Schadewijk in Oss.

Volledig scherm
© Shutterstock

De rechtbank in Den Bosch legde de Ossenaar hierbij een voorwaardelijke celstraf van in totaal zes maanden op, naast een werkstraf van tachtig uur.

De man had volgens de rechters meerdere waardevolle elektrische fietsen gestolen, alsmede het portier van een Volkswagen Polo vernield en een deur en kozijn van woningcorporatie BrabantWonen beschadigd.

Hij dreigde bovendien een vrouw 'kapot te maken' en sloeg om zich heen nadat medewerkers van supermarkt Coop hem hadden betrapt bij een diefstal.

Rechters

Het Openbaar Ministerie had eerder gevraagd om een celstraf van vijf maanden, waarvan drie maanden onvoorwaardelijk. De rechtbank gaf aan dat ze besefte dat de verdachte 'veel overlast heeft veroorzaakt in zijn omgeving in Oss'.

De rechters wezen erop dat als de man tijdens zijn proeftijd niet meewerkte aan zijn behandeling óf opnieuw in de fout ging, hem 'een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf' wachtte.

De Ossenaar zat na een een veroordeling in 2006 al twee jaar in een Instelling voor Stelselmatige Daders. Deze zogeheten ISD-maatregel leek lange tijd goed te hebben gewerkt.

Tot vorig jaar kwam de Ossenaar nauwelijks meer met de politie in aanraking. Waarom hij precies een terugval had, bleef echter onduidelijk. Tijdens de rechtszaak in Den Bosch gaf de Ossenaar zelf aan dat hij ook graag hulp wilde.

  1. Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    MEGEN - Wie op zaterdagmiddag naar Megen rijdt voor de optocht, verwacht leuke loopgroepen . Keiendonk (Megen) heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd voor zulke groepen. Die waren er ook wel. De groep onder auspiciën van Jan van de Oever zal zich gelukkig prijzen dat ze vooraan in de optocht hebben gelopen. Achter hen ontspon zich een lawine van geluid dat voor veel bezoekers de noodzaak gaf om hun vingers in de oren te doen.