Volledig scherm
De McFlurry Stroopwafel tussen de andere wereldgerechten. © McDonald's

Na United Airlines valt ook McDonald's voor Osse stroopwafel: ‘Dit is een enorme eer’

OSS/NIEUWKUIJK - De stroopwafels uit de fabriek van Daelmans in Oss veroveren in rap tempo Amerika. Na grote supermarktketens en United Airlines biedt ook McDonald's Amerika vanaf deze zomer de oer-Hollandse snack aan. In de vorm van een McFlurry, om precies te zijn.

De grootste fastfoodketen ter wereld introduceert deze zomer een speciaal menu om klanten in de Verenigde Staten kennis te laten maken met favorieten uit alle uithoeken van de wereld. Het gaat dan om snacks die normaal gesproken niet op het menu staan in Amerika. Naast de McFlurry stroopwafel uit Nederland gaat het om twee speciale hamburgers uit Canada en Spanje, net als om een bijzonder frietje uit Australië. 

,,Dit is een enorme eer", reageert Jeroen Daelmans van de Daelmans Group, waarvan het hoofdkantoor in Nieuwkuijk staat. ,,Dit geeft wel aan hoe enthousiast de Amerikanen over de kwaliteit van onze stroopwafels zijn.”

Vanaf 5 juni is de McFlurry stroopwafel te krijgen bij de ruim 14.000 vestigingen van McDonald's in thuisland Amerika. Of het toetje daarna ook in andere landen op het menu komt, is nog niet bekend. Daelmans en de fastfoodketen hebben afgesproken niet te veel details over de deal naar buiten te brengen. Daarom is bijvoorbeeld niet duidelijk hoeveel Osse stroopwafels McDonald's precies afneemt voor de McFlurry.

Vlucht

Het is niet de eerste keer dat Daelmans goede zaken doet aan de andere kant van de oceaan. Drie jaar geleden startte luchtvaartmaatschappij United Airlines al met het uitdelen van de snack aan boord van ochtendvluchten. Zo maakten miljoenen Amerikanen kennis met koekje. Toen United afgelopen zomer aankondigde te stoppen met de stroopwafel kwam er een heuse protestbeweging van passagiers op gang. Begin dit jaar kondigde United daarop aan de Osse wafels opnieuw te gaan uitdelen. 

De stroopwafels van Daelmans zijn in meer dan dertig landen te krijgen.