Volledig scherm
PREMIUM
Oud-uitbater Jan van den Berg helpt z'n zoon Han nog dagelijks met het terras. © Mari van Rossem

Na veertig jaar Jan en Han van den Berg zoekt Ravensteinse Keurvorst nieuwe uitbater

Bij de dorpspompRAVENSTEIN - Ook deze zaterdagochtend verschijnt-ie met een doos vol terrasspullekes op appèl. ,,Al twintig jaar zorg ik er elke dag voor dat de tafeltjes rond onze stadspomp keurig op orde zijn. Maar dat deed ik ook al de twintig jaar dáárvoor, toen ik zelf uitbater van De Keurvorst was", licht de 84-jarige Jan van den Berg toe en verzucht dat-ie het 'heel spijtig' vindt dat zoon Han heeft aangekondigd ermee te stoppen.

Quote

Een opvolger is er niet. Voorlopig blijft alles zoals het was

Jan van den Berg

,,Maar ja, als het niet meer gaat, dan gaat het niet meer'', vult Jan op z'n Cruijffiaans aan en beseft hardop dat er een einde komt aan vier decennia Van den Berg achter de tapkast, in de Keur-keuken en de tien 'altijd volle' hotelkamers.
,,Voor onze Han was het na zijn hartproblemen van vorig jaar en het dotteren nadien steeds meer de vraag of hij en Marike wel wilden doorgaan. Ook het vinden van goed personeel speelde mee: we zoeken nog steeds goeie koks. Nee, een opvolger is er niet. Voorlopig blijft alles zoals het was: het pand is van Han en hij zoekt een nieuwe uitbater. Of die huurt of koopt, zullen we wel zien.''