Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Na vijf jaar overleggen heeft grootste wijk van Oss nog steeds geen buurthuis

OSS - Oss gaat de puzzel voor een nieuw buurthuis in Ussen helemaal opnieuw leggen. Het lijkt daarom uitgesloten dat De Hille, Bonte Hoef en Scouting Ussen ooit nog in één gebouw worden ondergebracht, zoals tot afgelopen zomer het plan was. De grootste wijk van Oss is na vijf jaar praten zo terug bij af. 

Volledig scherm
Sporthal Ussenstelt © Peter van Erp/BD

Na jaren van zeer moeizame gesprekken werden de gemeente, Scouting Ussen en de wijkcentra De Hille en Bonte Hoef het eens over één nieuw multifunctioneel gebouw in het noordwesten van de stad. Dat zou in een U-vorm rondom sporthal Ussenstelt moeten komen. Afgelopen zomer bleek dat echter onmogelijk. De constructie van de sporthal is niet stevig genoeg voor de uitbreiding. Het verduurzamen van het gebouw bleek bovendien onbetaalbaar. 

Deze week maakte de gemeente bekend daarom van voor af aan te willen beginnen. Wat wethouder Frank den Brok betreft liggen daarom alle opties open. Mogelijk komen er partijen bij of haken er partijen af. Ook de komst van twee nieuwe wijkcentra is mogelijk. Net als het meenemen van de scholen in de buurt. Zolang het aantal vierkante meters gemeenschappelijk vastgoed maar afneemt.