Johan van den Hout luistert naar wat Ruud van Groesen directeur van K3 te vertellen heeft over de aanpak van zwerfafval in de Koornwaard. Met de graafmachine word het zand in de stortkoker (achter de graafmachine) gegooid het zwerfafval drijft naar boven en word vervolgens weer met de graafmachine in de afvalbakboot gegooid.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan van den Hout luistert naar wat Ruud van Groesen directeur van K3 te vertellen heeft over de aanpak van zwerfafval in de Koornwaard. Met de graafmachine word het zand in de stortkoker (achter de graafmachine) gegooid het zwerfafval drijft naar boven en word vervolgens weer met de graafmachine in de afvalbakboot gegooid. © Roel van der Aa

Natuurgebied De Koornwaard ligt er schoon bij

EMPEL/GEWANDE - De Koornwaard, natuurgebied langs de Maas bij Gewande, ligt er schoon bij. Hoe anders was dat in januari dit jaar toen er een zee van afval in de plas dreef. K3 Delta nam maatregelen om het afval in het water te voorkomen en te verwijderen. Gedeputeerde Johan van den Hout (Natuur, Water en Milieu) nam dinsdagmiddag de tijd voor een schouw in het gebied.