Volledig scherm
PREMIUM
Het Walplein in Oss staat blank na een wolkbreuk in 1925. Veel Ossenaren vonden het gebeuren 'attractioneel'. Op de achtergrond achter de bomen staat de hervormde pastorie, nu nog V&D. © Stadsarchief Oss

Natuurgeweld anno 1925: kinderen spelen op overstroomde Wal

Stille getuigenIn de rubriek Stille getuigen koppelt historicus John van Zuijlen actuele zaken uit de regio aan nieuws uit vroeger tijden. Vandaag: noodweer in Oss.

Quote

Stormspot­ters trekken tevergeefs naar Oss

Als het gaat om natuurgeweld is Oss de dans redelijk ontsprongen. Er gaan bij code Oranje wel eens wat bomen om en wat dakpannen door de lucht, maar er waren geen aardbevingen, overstromingen of wervelwinden. 

  1. Stint keert niet meer terug in Osse straatbeeld
    PREMIUM

    Stint keert niet meer terug in Osse straat­beeld

    OSS - Dat er in Oss nog ooit een Stint de weg op zal gaan, is zeer onwaarschijnlijk. De grootste kinderopvangorganisatie AVEM - met 36 vestigingen in de gemeente Oss - doet de elektrische bolderkar voorgoed in de ban. ,,De Stint is na het ongeval vorig jaar zo onlosmakelijk verbonden aan zoveel persoonlijk leed in Oss, dat wij vinden dat het hier niet meer in het straatbeeld past‘’, stelt interim-directeur Sabine Jansen van AVEM.