Volledig scherm
Colonna demonstreert de microblading-techniek. © Roy van der Lee/BD

Nieuw aan de Osse Houtstraat: de bijzondere behandelingen van Brow Express

OSS - Het laat zich misschien nog wel het best omschrijven als een milde variant op tatoeëren: microbladen. Rondom die bijzondere techniek voor de perfecte wenkbrauw heeft Tineke Colonna aan de Houtstraat haar eigen zaak ingericht. Zondag viert ze de officiële opening van The Brow Express. 

Bij Microblading worden met een handzaam mesje kleine sneetjes in de huid gemaakt. Met blond, bruin of zwart pigment worden daarna lijntje voor lijntje nieuwe haren getekend. In tegenstelling tot de permanente tatoo verdwijnt een microblade-wenkbouw na één tot vijf jaar vanzelf weer. En het oogt ook nog eens natuurlijker. 

Voor een behandeling trekt Colonna anderhalf uur uit. Want iets dat zó lang op je voorhoofd blijft zitten, kan je natuurlijk niet afraffelen. De procedure kost 250 euro. In die prijs is ook een vervolgbehandeling en een setje speciale verzorgingsproducten inbegrepen. Want het blijven natuurlijk wondjes. Wie mooi wil zijn... 

Vrouwending

,, Natuurlijk is het vooral een vrouwending”, zegt de kersverse ondernemer. ,,Maar er komen zeker ook mannen over de vloer. Eigenlijk iedereen tussen de 18 en 70 jaar die onzeker is over zijn of haar wenkbrauwen. Of dat nou cosmetisch is of bijvoorbeeld als gevolg van een ziekte.”

De geboren Blaricumse verhuisde drie jaar geleden voor de liefde naar Oss. In haar oude woonomgeving struikel je zowat over de wenkbrauwenspecialisten. Dat is in deze regio wel anders. Daarom duikt de schoonheidsspecialiste nu in het gat. 

In het gigantische pand waar ooit koffiezaak Rocaccino te vinden was, gaat Colonna aan de slag met haar droomwinkel. In dat kader kan ze een jaar lang vooruit met een lagere huur.  Op afspraak is iedereen er welkom. Ook voor een wax. 

Volledig scherm
Brow Express is te vinden aan de Houtstraat. © Roy van der Lee/BD