Volledig scherm
Zo ziet de verkaveling eruit bij de Runmolen voor de bouw van 52 nieuwe woningen. © Gemeente Uden

Nieuw bouwplan met duurder huurwoningen bij Runmolen Uden

UDEN - Ontwikkelaar Van der Heijden heeft het plan opgepakt om in Uden tussen de Runmolen en de Lippstadtsingel 52 woningen met een tuin te gaan bouwen. Het gaat om veertien half-vrijstaande woningen, achttien vrijstaande huizen en twintig huurwoningen in de vrije sector.

Wethouder René Peerenboom van Uden is blij met de plannen van Van der Heijden. ,,Sinds woningcorporatie Area door het Rijk gehouden is aan alleen bouwen voor de échte doelgroep (mensen met een laag inkomen), valt er een flinke groep woningzoekenden buiten de boot. Dat zijn mensen die een woning zoeken en qua salaris boven de huurgrens moeten huren. Daar voorziet het plan van Van der Heijden nu duidelijk in. De duurdere huurwoningen met een huur van rond de 700 tot 900 euro. Zo kunnen we straks ook deze groep van midden-inkomens in Uden bedienen met nieuwe woningen."

Autobedrijf

De ruimte tussen de Lippstadtsingel en de Runmolen moet nog leeg komen. Er zat onder meer een tuinbedrijf en scholen en een autobedrijf. Dat laatste staat er nog. ,,De bouwvlek met woningen is zo getekend dat de zichtlijnen vanuit de bestaande wijk aan de Runmolen doorlopen in de nieuwe uitbreiding. Al met al een heel logisch ontwerp. Het nieuwe deel sluit zo mooi aan op het bestaande."

Volgens Peerenboom is het straks wel nodig dat er een geluidswal komt tussen de drukke Lippstadtsingel en de nieuwe woningen. Die geluidswal wordt aan de binnenzijde van de waterloop geplaatst die tussen de weg en het nog te bouwen nieuwe 'wijkje' komt te liggen. ,,Het ontwerp is nu klaar en dat betekent dat er nu een ontwerp-bestemmingsplan kan komen. Dat gaat nog wel de inspraak in. Als er geen grote bezwaren komen, dan lijkt het in 2018 tot uitvoering te kunnen komen." 

  1. Taurossen op wieltjes, omdat ze te lui zijn om te lopen
    PREMIUM
    Column

    Taurossen op wieltjes, omdat ze te lui zijn om te lopen

    Iedereen is weleens een tauros. Alle fietsers in het Osse centrum bijvoorbeeld; taurossen op wieltjes. Ze denderen in de rondte, rammen je als je niet oppast. Niet om hun pasgeboren jong te beschermen hoor, zoals de gestresste moederkoe in de Maashorst, maar omdat ze te lui zijn om te lopen. Met als grote verschil dat de fietsende tauros op bezoek is in het begrazingsgebied van de binnenstadwandelaar, en niet andersom. En dat niet álle centrumfietsers op strafkamp naar Keent werden gestuurd na de eerste botsing.