Volledig scherm
De in december gelegde klinkers bij de nieuwe rotonde in de Molenstraat worden nu alweer vervangen. © Peter van Erp

Nieuw deel Molenstraat Oss gaat paar maanden na oplevering alweer op de schop

OSS - Het werk is net een paar maanden geleden opgeleverd, maar nu al gaat een van de toegangswegen naar de nieuwe rotonde bij Museum Jan Cunen weer op de schop. De Molenstraat is volgende week een aantal dagen afgesloten om de oude klinkers tussen de rotonde en de Boterstraat te vervangen voor nieuwe. 

De gemeente heeft besloten tot deze ingreep na klachten van omwonenden over trillingen en herrie sinds de reconstructie. Die overlast wordt veroorzaakt door hergebruik van oude klinkers die nog op de gemeentewerf lagen. Deze klinkers zijn afkomstig van verschillende werken door heel de gemeente.  De onderlinge maatafwijking tussen de stenen bleek bij het verwerken groot. Dit heeft volgens projectleider Patrick Megens tot gevolg dat er trillingen ontstaan als er overheen gereden wordt. 

Walkwartier

De oude klinkers werden niet gebruikt om kosten te besparen, verklaart Megens. ,,De reden om deze gebruikte gebakken klinkers toe te passen was om qua beeld aan te sluiten bij het overige deel van de verharding in de Molenstraat.”  Dat de straat nu met betonklinkers een deels afwijkend uiterlijk krijgt, is geen ramp, aldus Megens. ,,Het gaat om een tijdelijke situatie gezien de ontwikkelingen in het Walkwartier. Na de realisatie van dit plan wordt het deel van de Molenstraat tot de rotonde opnieuw ingericht met nieuwe materialen.” De gemeente draait zelf op voor de kosten van het vervangen van de klinkers in het versmalde deel van de weg bij de rotonde. 

De werkzaamheden aan de Molenstraat duren van maandag tot en met donderdag. Er is voor uitvoering in de meivakantie gekozen om overlast voor schoolgaande jeugd te vermijden.