Volledig scherm
Het logo van het nieuwe evenement © Kei Gezellie

Nieuw in Oss: Das GrOSSe Oktoberfest op de Talentencampus

OSS - Oss krijgt komend najaar één van de grootste oktoberfesten van de hele regio. In een enorme tent op de Talentencampus is op zaterdag 26 oktober plaats voor wel 750 man. De opbrengst gaat grotendeels naar het goede doel. 

Uiteraard is het Oktoberfest geheel in Beierse sferen. Bezoekers worden getrakteerd op een stevige Duitse maaltijd, een avond lang drank en zes uur lang entertainment. Onder meer Alpenparty, SchlagerKöningin Natasja, Dieter Koblenz en Thorsten von Lippe Biesterfeld beklimmen het podium. Ook het Osse Gilde vervult een grote rol tijdens de feestavond. 

Das GrOSSe Oktoberfest komt uit de koker van CV Kei Gezellie. Die club organiseert ieder jaar wat voor het goede doel. Eind 2019, wanneer de opbrengst naar Stichting Met je Hart Oss gaat, pakt de carnavalsvereniging dat wat grootser aan dan anders. ,,We zijn op zoek gegaan naar iets groots en gezelligs dat Oss nog niet heeft", zegt Luuk van den Berg namens de cv. ,,Zo kwamen we al snel bij een oktoberfest uit. Dat laat zich met de outfits en leuke sfeer goed vergelijken met carnaval.”

Super Tolle Tisch

Kei Gezellie hoopt in totaal 750 kaarten te verkopen. In eerste instantie zijn alleen groepstickets te koop voor de zogeheten Tolle Tisch en Super Tolle Tisch. Dat zijn respectievelijk luxe en super luxe arrangementen voor acht personen. De resterende kaarten worden daarna los verkocht. 

Eind oktober, vlak voordat het carnavalsseizoen met 11/11 wordt afgetrapt, verrijst een grote tent pal voor het stadion van TOP Oss. Op die manier kan niemand straks om het oktoberfest heen. ,,Wat ons betreft is dit het begin van een mooie traditie", zegt Van den Berg. ,,Het is niet goedkoop om zo'n grote tent neer te zetten en 'm helemaal aan te kleden. Dus wie weet kiezen we er een volgende keer wel voor om het feest twee dagen te vieren.”