Oude ambachten bij Effe noar Geffe.
Volledig scherm
Oude ambachten bij Effe noar Geffe. © Geert Piek

Nieuw op Effe noar Geffe: militaire voertuigen en oldtimers

GEFFEN - Militaire voertuigen, oldtimers, een natuur- en landschapsplein. De 43e editie van Effe noar Geffe op zondag 1 september heeft verschillende nieuwe ingrediënten. 

In verband met de 75ste verjaardag van de bevrijding kunnen belangstellenden plaatsnemen in twaalf militaire voertuigen. Museum Bevrijdende Vleugels en vereniging Keep Them Rolling nemen ze mee. Ook is er een  rolschaatsbaan waar liefhebbers naar hartelust kunnen skaten. Ook zijn er oude motoren, brommers en oldtimers op het Dorpsplein te bewonderen. Rock and rollmuziek maakt het feestje compleet.

Op het Natuur- en Landschapsplein in de Lambertusstraat kunnen mensen streekproducten proeven. Ook laat Landschapsbeheer Oss zien wat zij doet. Kinderen maken hun eigen insectenhotel en zetten vogelkastjes in elkaar. Verder biedt Effe noar Geffe weer alle vertrouwde ingrediënten, zoals demonstraties van oude ambachten. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang en alle attracties op het parcours zijn gratis. De entree voor volwassenen is zes euro en ook parkeren is gratis. 

 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.