Volledig scherm
PREMIUM
Een screenshot van de app over de vrijstaat en zijn bezienswaardigheden. © Vrijstaat Land van Ravenstein

Nieuwe app over Land van Ravenstein onder vuur van parochiebestuur: ‘Handig voor dievengilde’

RAVENSTEIN/SCHAIJK - ,,Zo maak je het 't dievengilde wel heel makkelijk.” Het bestuur parochie H. Johannes de Doper is niet bepaald gecharmeerd van de app die de Vrijstaat Land van Ravenstein heeft gelanceerd. Parochiebestuurder Harrie Boot vreest dat alle kerkschatten in de etalage komen te liggen. 

In de app kunnen alle kerken en kapellen van de parochie worden aangeklikt, waarna informatie wordt verstrekt over bijzondere kenmerken. De bedoeling is om toeristen en recreanten naar de regio te trekken. Behalve de kerken zijn ook andere monumenten aan te klikken en worden wandel- en fietsroutes vermeld. 

  1. Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    MEGEN - Wie op zaterdagmiddag naar Megen rijdt voor de optocht, verwacht leuke loopgroepen . Keiendonk (Megen) heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd voor zulke groepen. Die waren er ook wel. De groep onder auspiciën van Jan van de Oever zal zich gelukkig prijzen dat ze vooraan in de optocht hebben gelopen. Achter hen ontspon zich een lawine van geluid dat voor veel bezoekers de noodzaak gaf om hun vingers in de oren te doen.