Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de 35 voorgaande edities van het evenement in hartje Oss. © Peter van Huijkelom

Nieuwe opzet Klûnen verdeelt horeca Oss, stichting voelt zich gepasseerd

OSS - Het moest zorgen voor meer bezoekers en meer reuring. Maar voorlopig leidt het vervangen van de organisatie van het Osse Klûnen vooral tot verdeeldheid. De stichting die vijftien jaar lang verantwoordelijk was voor het evenement voelt zich buitenspel gezet. Uit solidariteit met de oude organisatie klûnen zeker vijf kroegen op 10 februari niet mee.

Tijdens Klûnen, een kroegentocht aan het begin van het carnavalsseizoen, doen duizenden bezoekers een aantal cafés in hartje Oss aan. Vijftien jaar lang vormden leden van cv ’t Ken Net een onafhankelijke stichting die verantwoordelijk was voor het evenement. Tot hun eigen verbazing werden zij eind 2018 aan de kant geschoven. Een groep horecaondernemers neemt de organisatie op zich en wil het feest nieuw leven inblazen.

  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.