Volledig scherm
De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Bernheze. © Edith Verwegen/BD

Nieuwe uitslag Bernheze: SP 1 stem minder, 1 zetel kwijt

BERNHEZE - De SP in Bernheze heeft in de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 1 stem minder gekregen dan woensdag werd gedacht. De partij komt uit op 1.978 stemmen, goed voor 3 zetels. Eerde waren er 1.979 stemmen aan de Socialistische Partij toegekend.

Het CDA heeft 5 stemmen meer dan in de voorlopige uitslag. Met een restzetel komt de partij van Peter van Boekel daarmee op 6 zetels in de gemeenteraad. Opvallend is ook dat twee kandidaten van het CDA die niet bij de eerste zes op de lijst stonden, genoeg voorkeurstemmen haalden voor een plek in de raad. Erik van der Wijst uit Vorstenbosch (nummer 8 op de lijst) en Rick van Cleef uit Heeswijk-Dinther (nummer 19 op de lijst) komen daarmee in de nieuwe gemeenteraad. Dat gaat ten koste van de nummer 4 op de lijst van het CDA, Ezra Leeger. Zij kan overigens alsnog de gemeenteraad in komen als het CDA een wethouder levert.  

De SP kreeg woensdagavond nog 4 zetels toebedeeld. Nu het er in de definitieve uitslag maar vier zijn, betekent dat dat Jan Raaimakers buiten de boot valt. 

De gekozen raadsleden in Bernehze zijn nu:

CDA: Peter van Boekel, Edwin Daandels, Erwin van Kessel, Erik van der Wijst , Rick van Cleef en Mart Smits.

Lokaal: Rien Wijdeven, Frans van de Ven, Jan Bouwman, Gerjo van Kessel, Bas van der Heijden.

SP: Rein van Moorselaar, Cor van Erp, Jan Prinsen.

D66: Annemieke Boellaard, Luuk Verstegen, Mathieu Bosch.

Progressief Bernheze: Jesse Jansen, Ellen Neelen.

VVD: Jack van der Dussen, Rico van Duijnhoven.

Blanco: Marko Konings, Ad Donkers. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.