Volledig scherm
De vier nieuwe Udense wethouders , vl nr Ingrid Verkuijlen, Gijs van Heeswijk, Maarten Prinssen en Franko van Lankvelt © BD/Kees Backx

Nieuwe wethouders in Uden geïnstalleerd

UDEN - Het nieuwe college van Uden is deze donderdagavond geïnstalleerd. Zoals verwacht werden ze met een ruime meerderheid gekozen. Zowel Van Lankvelt, Verkuijlen, als Prinssen kregen 22 stemmen,  op Gijs van Heeswijk werden 20 stemmen uitgebracht. Naast drie blanco stemmen was er ook één voor de vertrokken oud-wethouder René Peerenboom. 

Na de  installatie van de wethouders werden vier nieuwe raadsleden beëdigd: Karin Frankenschiffer (Jong Uden), Peter van Orsouw (CDA), Jan Hens (VVD-Leefbaar) en Theo Daanen (Gewoon Uden).

Quote

Gewoon voortzet­ting van het oude beleid

Matthie van Merwerode en Gerrit Overmans, oud-wethouders

Vooraf was uitgebreid gediscussieerd overf het nieuwe coalitieprogramma. Met name de SP en nieuwkomer UdenPlus hadden daar forse kritiek op.  Ook de kersverse oppositiepartijen D66 en PvdA, voortaan in de raad vertegenwoordigd door de oud-wethouders Matthie van Merwerode en Gerrit Overmans, zagen weinig 'bruisends' in de plannen van de nieuwe coalitie die onder de naam 'Bruisend Uden daar wil je zijn, daarf wil je blijven",  werden gepresenteerd. ,,Het is gewoon een voortzetting van het oude beleid, dus daar kunnen wij moeilijk tegen stemmen", zeiden de twee.   

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement