Volledig scherm
PREMIUM
Ook boven dit leegstaande winkelpand op de hoek van de Heuvelstraat en Monsterstraat worden woningen gebouwd. © Roy van der Lee/BD

Nog meer wonen boven winkels in centrum Oss: gemeente maakt 1,6 ton extra vrij

OSS - Wegens succes bijgevuld: de subsidiepot voor wonen in het Osse centrum. Met een extra injectie van 160.000 euro moeten ten minste acht nieuwe woningen boven winkels in het stadshart gerealiseerd worden. 

De gemeente startte een kleine twee jaar geleden met de zogeheten ‘Stimuleringsregeling wonen in het centrum'. Wie de ruimte boven een winkelpand wil ombouwen of de gevels in de binnenstad wil renoveren, kan een beroep doen op het potje. Dat werd massaal gedaan. Tot nu toe is geld toegezegd voor acht gevels en dertien woningen in het centrum. Het gaat om locaties aan de Heuvel, Kerkstraat, Eikenboomgaard en Heuvelstraat. 

  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.