Volledig scherm
Sabrine Bek uit Vught blies eind 2016 de voormalige disco in Schaijk nieuw leven in. © Peter van Huijkelom

Noorderlicht in Schaijk failliet door ziekte van exploitant Sabrine Bek

SCHAIJK - Het officiële einde van uitgaanscentrum Noorderlicht aan de Rijksweg in Schaijk hing al een tijdje in de lucht. De Bossche rechtbank heeft het faillissement uitgesproken.

Eind 2016 ging de Vughtse Sabrine Bek in zee met de Swanenberg IJzer Groep, dus de Schaijkse familie Swanenberg die een aparte vastgoed-bv heeft. Swanenberg is eigenaar en verhuurder van het pand dat glorieuze tijden beleefde als de Rockefeller. Sabrine Bek ging er feesten en evenementen op touw zetten. 

Maar op vrijdag 1 maart ging het geplande Broadway Carnaval niet door. Dat was een veeg teken. Ondernemer Theo Zwaans had al afspraken gemaakt voor de Rockefeller Reunion op 23 maart, maar de tent bleef tot zijn grote ergernis en verdriet gesloten vanwege de faillissementsaanvraag. Hij week uit naar partycentrum De Raaf. 

Volgens de eerste bevindingen van curator Remco Michielsen komt het faillissement door chronische ziekte van de exploitant. ,,Daardoor kon zij niet meer werken en opdrachten aantrekken. De inkomsten liepen achter bij de vaste kosten en de huur kon niet meer betaald worden. Er is gepoogd om voor faillissement de activiteiten over te dragen aan een derde maar de verhuurder zou daarmee niet hebben ingestemd.” 

De familie Swanenberg verstrekt geen nadere informatie. ,,We weten nog niet wat we met het pand gaan doen”, zegt Elisa Swanenberg. Sabrine Bek is onbereikbaar.