Volledig scherm
Net als in 2019 finishen alle deelnemers aan De Maasdijk volgend jaar weer op de Heuvel midden in Oss. © Thomas Segers

Nu al 280 extra deelnemers Maasdijk doordat triathlon officiële wedstrijd wordt

OSS -  Het Osse sportevenement De Maasdijk krijgt bij de elfde editie in 2020 een flinke impuls vanuit de triathlonsport. De landelijke bond heeft De Maasdijk tot officiële competitiewedstrijd uitgeroepen, wat zal zorgen voor 280 extra deelnemers van clubs uit het hele land.

De Osse organisatie is trots op deze erkenning vanuit de triathlonwereld, maar benadrukt dat andere sportdisciplines even belangrijk blijven. Hardlopen, skaten en wandelen krijgen net zo veel aandacht als in voorgaande jaren. In 2020 gaat De Maasdijk bovendien proberen om toegankelijker te worden voor mensen met een beperking. 

Dit heeft de organisatie dinsdag bekend gemaakt.  De Maasdijk is in 2020 op 20 en 21 juni. De wedstrijdonderdelen zijn op zaterdag, ’s zondags volgen nog recreatieve wandel- en skatetochten.

Publiek beter informeren

De Maasdijk trok dit jaar het recordaantal van 1.978 deelnemers, ondanks aanhoudende regen op de wedstrijddag. Met enkele aanpassingen in het programma hoopt het evenement nog meer deelnemers te trekken. Daarnaast wordt bekeken hoe in 2020 het publiek beter geïnformeerd kan worden, bijvoorbeeld over doorkomst- en aankomsttijden.