De bordjes 'Stiltegebied' zijn gebleven, de waarschuwingsborden voor de noodverordening bij de plassen van Hofmans zijn weg.
Volledig scherm
PREMIUM
De bordjes 'Stiltegebied' zijn gebleven, de waarschuwingsborden voor de noodverordening bij de plassen van Hofmans zijn weg. © Mari Van Rossem

Nu de noodverordening is opgeheven wil Landerdse politiek wildcrossen aanpakken: ‘Het is wachten op overlast’

BIJ DE DORPSPOMPSCHAIJK - Ze ondervinden niet eens zozeer last van endurorijders die slechts eventjes voorbijkomen. ,,Die mannen kun je vergelijken met een vliegtuig dat overkomt en snel weer verdwijnt", reageert Ton Hofmans (44) op het nieuws dat er vanuit de Landerdse politiek wordt aangedrongen op een bestendige aanpak van het wildcrossen. 

  1. ‘Heus niet álle buitenlanders zijn slecht’
    PREMIUM
    Column

    ‘Heus niet álle buitenlan­ders zijn slecht’

    Weet u hoe vaak ik de afgelopen week heb gehoord, ‘dat heus niet álle buitenlanders slecht zijn’? Vergoelijkend werd het uitgesproken, de sprekers van deze woorden vond zichzelf heel ruimdenkend, gunden die buitenlanders een disclaimer: hun huidskleur of paspoort betekende niet per definitie dat ze slecht waren, er was ook een kans dat het wel meeviel met ze. Ik schreef over de onderwerpen die erbij hoorden, ik schreef de andere woorden die ze zeiden wél op, maar deze niet. Té gênant.