De werkgroep digitalisering De Torenklanken, in de achtergrond, (Dorpsblad van Geffen) gaat  alle uitgaven van De Torenklanken vanaf 1962 digitaal beschikbaar maken. Redactie-voorzitter Kees Jongeneelen (l) doet dat via een druk op laptop/tablet. Naast hem Hugo van der Zande van de Werkgroep Geffen.nl.
Volledig scherm
PREMIUM
De werkgroep digitalisering De Torenklanken, in de achtergrond, (Dorpsblad van Geffen) gaat alle uitgaven van De Torenklanken vanaf 1962 digitaal beschikbaar maken. Redactie-voorzitter Kees Jongeneelen (l) doet dat via een druk op laptop/tablet. Naast hem Hugo van der Zande van de Werkgroep Geffen.nl. © Thomas Segers/Van Assendelft

Om Geffense en Heesche dorpsbladen in te zien hoeft men niet langer Heemkundes te bezoeken

GEFFEN/HEESCH -  Dorpsblad D’n Herd uit Heesch wordt gedigitaliseerd, bij Torenklanken in Geffen zijn ze net klaar. Online kan er naar hartenlust worden gegraven in verhalen over alweer vergeten ondernemers, verenigingen en dorpsmensen. 

  1. ‘Der waar is inne mens en die hâ twië jonges’, hoe bewaar je dat Osse dialect?
    Stille Getuigen

    ‘Der waar is inne mens en die hâ twië jonges’, hoe bewaar je dat Osse dialect?

    OSS - Het spreken van dialect en streektalen neemt af. Het Fries, Limburgs en Twents houden zich nog redelijk staande, becijferde de Amsterdamse hoogleraar Arjen Versloot onlangs, maar het Zeeuws en het Brabants worden ‘steeds marginaler’. Toch koestert Brabant zijn dialecten met zelfs een Brabantse dialectprijs, de Zachte G-prijs. Vorig jaar voor het hele oeuvre van Cor Swanenberg. Onderdeel daarvan is het in 1986 samengestelde ‘Oostbrabants woordebuukske’ met als titel ‘Wie wè bewaort…’. Maar hoe wordt het langzaam verdwijnende Osse dialect bewaard?
  1. Samenvatting | Droomstart Verstappen niet genoeg voor winst in Spanje
    Play

    Samenvat­ting | Droomstart Verstappen niet genoeg voor winst in Spanje

  2. Onderzoek na mogelijke beschieting woning Kerkdriel
    Play

    Onderzoek na mogelijke beschie­ting woning Kerkdriel