Volledig scherm
Ter illustratie: gebouw van Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag © StreetView

Ondanks fouten, toch groen licht voor vijf woningen in Schaijkse Burgemeester de Grootstraat

DEN HAAG/SCHAIJK - Hoewel er in het bestemmingsplan fouten staan, mag Landerd toch vergunningen verlenen voor de bouw van vijf woningen aan de Burgemeester de Grootstraat in Schaijk.

Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. Omwonende P. Jonkergouw stapte naar de Raad van State, omdat de woningen te dicht bij zijn huis zouden komen. De Schaijkenaar rept over over een schending van zijn privacy.

Quote

In bestem­mings­plan is verzuimd voldoende parkeer­ruim­te op te nemen

Tijdens de zitting in Den Haag op 1 mei werd duidelijk dat het bestemmingsplan twee belangrijke tekortkomingen heeft. Zo laat het plan toe dat er meer woningen gebouwd kunnen worden dan vijf, terwijl dat niet de bedoeling van de gemeente is. Ook is verzuimd in het bestemmingsplan voldoende parkeerruimte op te nemen. Met een voorlopige voorziening heeft de Raad van State deze week de fouten eruit gehaald. 

Gemeente moeten fouten repareren

De gemeente Landerd krijgt 26 weken de tijd om het bestemmingsplan aan te passen. Omwonende Jonkergouw heeft het nakijken. Zijn beroep is door de Raad van State gegrond verklaard, maar er mag toch gebouwd worden. Een deel van het terrein is eigendom van de familie Van Schaijk, die daar een gashandel heeft. Er staan al drie bedrijfswoningen. Daar mogen dus vijf woningen bij komen.