Onrust in Oss na twee weken stilte weer helemaal terug: opnieuw auto’s in vlammen op

VIDEOOSS – Na relatief twee rustige weken lijkt de onrust in Oss weer helemaal terug. Nadat afgelopen weekend weer een auto in vlammen opging, was het maandagnacht opnieuw raak. Rond halfvier stonden in de Katwijkstraat twee Volkswagens in lichterlaaie.

De brandweer was snel ter plekke om het vuur te bestrijden, maar kon niet voorkomen dat zowel de Polo als de Golf volledig werden verwoest. Opvallend detail was dat beide auto’s aan de voorzijde in brand stonden. Dit maakt het vrijwel onmogelijk dat de brand is overgeslagen van de ene auto op de ander.

Geteisterd

Oss wordt als stad maandenlang geteisterd door een onophoudelijke reeks aan autobranden. Afgelopen weekend was het nog raak aan de Jacob Catsstraat. Ook in de Katwijkstraat zelf hebben al meerdere autobranden gewoed.

Tot twee keer toe was het raak bij autobedrijf Coen Droomers, iets verderop in de straat. Enkele weken geleden brandde minder dan driehonderd meter verderop in de Oude Kerkstraat ook al een auto uit.

De politie doet onderzoek naar de branden en heeft een Burgernet bericht verspreid om eventuele getuigen van verdachte zaken op te roepen zich te melden.

Auto's verwoest door brand in Oss
Volledig scherm
Auto's verwoest door brand in Oss © Gabor Heeres