Volledig scherm
Miriam van der Smissen © Archieffoto Van Assendelft

Ons Welzijn moet op zoek naar nieuwe directeur: ‘Integratie afgerond’

OSS - Na vier jaar aan het hoofd te hebben gestaan van Ons Welzijn stopt Miriam van de Smissen per 1 maart als bestuurder. Onder haar regie werden vier welzijnsorganisaties in Noordoost-Brabant samengesmeed tot een. 

Van der Smissen heeft de afgelopen jaren vooral gewerkt aan de integratie van de verschillende organisaties die in 2016 fuseerden tot Ons Welzijn. Voorheen waren er aparte organisaties voor ouderenwelzijn, maatschappelijk werk, hulp aan gehandicapten en algemeen opbouwwerk. ,,Wij zijn er samen in geslaagd om onze diensten geïntegreerd aan te bieden en aan te laten sluiten op de vraag", stelt Van der Smissen op de website van Ons Welzijn. 

Nu is het tijd voor Van der Smissen om een volgende uitdaging aan te gaan, zo geeft ze aan. Wat die uitdaging wordt, is niet bekend. De Raad van Toezicht van Ons Welzijn heeft een procedure opgestart voor het aantrekken van een nieuwe bestuurder. Omdat die waarschijnlijk niet voor 1 maart is gevonden, wordt nu eerst een interim-bestuurder gezocht. 

Ons Welzijn werkt voor de gemeenten: Oss, Bernheze, Landerd, Uden, Boekel en Meierijstad.