Volledig scherm
De toekomstige plattegrond met bedrijfskavels (paars), zonneparken en groen. © Heesch West

Ontwikkelaars geven woensdag uitleg over plan voor Heesch West

HEESCH - Veel informatie en beeldmateriaal over toekomstig bedrijventerrein Heesch West is woensdag te zien tijdens een informatiebijeenkomst in Heesch. Deze inloopsessie van 18 tot 21 uur heeft plaats dichtbij het plangebied, in het voormalige Rabobankgebouw aan de Cereslaan dat binnenkort verbouwd gaat worden tot gezondheidscentrum.

De ontwikkelaars tonen woensdag het totaalplan voor Heesch West maar ook specifieke onderdelen zoals verkeer, geluid en wind. Ook is er een aparte balie met enkel informatie over de procedures die nu gaande zijn.  Zoals eerder gemeld liggen voor Heesch West sinds 11 juni het voorontwerp bestemmingsplan en de MER (milieueffectrapportage) ter inzage, plus een voorontwerp ‘facetplan geluidzone’ dat ingaat op geluidseffecten voor de omgeving.

Heesch West wordt een bedrijventerrein van 50 en op termijn 80 hectare, van de samenwerkende gemeenten Bernheze, Den Bosch en Oss. Circa twintig jaar na de eerste stappen komt de feitelijke aanleg nu nabij. Dit brengt ook zorgen met zich mee voor omwonenden. Het plan heeft ook gevolgen voor het bestaande Heesche bedrijventerrein Cereslaan/Vismeerstraat, met name voor wat betreft verkeer.

De informatiebijeenkomst kan nog net gehouden worden in het kantoorgebouw op de hoek van Cereslaan en Bosschebaan in Heesch. Binnenkort start de verbouwing van het pand tot gezondheidsplein.