Volledig scherm
Alleen Kees Kroket scheidt Sneakers van Bijou Brigitte. © Roy van der Lee/BD

Ook Sneakers en Bijou Brigitte vertrekken uit centrum Oss, Intertoys blijft open

OSS - In navolging van Coolcat vertrekken ook schoenenzaak Sneakers en sieradenzaak Bijou Brigitte binnenkort uit het centrum van Oss. De twee winkels zitten vlak naast elkaar aan de Heuvelstraat. Sneakers is eind april voor het laatst open. Bijou Brigitte sluit waarschijnlijk over een paar maanden.

Het slechte nieuws volgt amper een dag nadat bekend werd dat kledingzaak Coolcat aan de Heuvel de deuren sluit. Daar is de hoge huurprijs reden voor vertrek. Bij Sneakers ligt dat anders. De zaak van Peter van Lieshout sluit de deuren omdat de ondernemer het rustiger aan wil doen. Voor de twee medewerkers is al wat anders gezocht. 

Het personeel van Bijou Brigitte durft niet te zeggen wat de reden is van het vertrek van de Duitse keten uit Oss. Zeker is alleen dat de vestiging in Uden wél open blijft. Precies zoals bij Coolcat het geval is. De toekomst van de vier medewerkers van Bijou Brigitte in Oss is nog ongewis. 

Intertoys

Daar tegenover staat dat de Osse vestiging van Intertoys wél geopend blijft. De Portugese speelgoedspecialist Green Swan neemt een groot deel van de speelgoedketen over. Het maakt dat een groot deel van de vestigingen de deuren moet sluiten. Alleen al in Brabant gaan dertien Intertoys-winkels dicht. Die in Oss blijft wél open.