Volledig scherm
Demonstratie bij raadhuis Schaijk, in 2017, voor de komst van een Aldi in Reek. © Jeroen Appels / Van Assendelft

Ook Zeelandse ondernemers zien tijdelijke Aldi in Reek niet zitten

REEK/ZEELAND - De komst van een tijdelijke Aldi naar Reek is geen gelopen koers. De supermarkt moet nog een vergunning aanvragen en daarbij ingaan op de zorgen in Zeeland en Schaijk. Dat zegt wethouder Hans Vereijken. 

Ook de Zeelandse Ondernemers Vereniging keert zich fel tegen de vestiging voor 10 jaar van een Aldi-supermarkt in Reek. In een brief aan het gemeentebestuur staat pittige kritiek. ‘Een besluit waarmee ook de geloofwaardigheid van het bestuur van de gemeente Landerd ter discussie komt te staan', zo noemt ZOV het collegebesluit van 16 april om de deur voor de Aldi alvast op een kier te zetten. 

Eerder kwamen ondernemersvereniging MKB Schaijk-Reek en bewonerscollectief Initiatief Zeeland met soortgelijke kritiek. De drie organisaties vinden dat het college zomaar ineens afwijkt van eerder gemaakte afspraken. 

Veelbesproken

Wethouder Hans Vereijken reageert verbaasd: ,,Al vanaf de verkiezingstijd is duidelijk dat enkele partijen tóch een Aldi in Reek willen, in afwijking van het eerder gemaakte beleid. Steeds gaat het hierover en het stond in alle kranten. Als er iets veelbesproken is, dan is het dit.  Dan verbaast het me als partijen nu zeggen dat er geen overleg geweest is.‘’

De drie organisaties vrezen dat een Aldi in Reek zal leiden tot omzetverlies en mogelijk zelfs winkelsluitingen in Zeeland en Schaijk. Volgens Vereijken zal de Aldi zelf deze vrees moeten wegnemen bij de officiële vergunningaanvraag die nog moet volgen en waartegen dan beroep mogelijk is. Op 16 april hebben B en W enkel gereageerd, instemmend, op een principeverzoek van de Aldi.