Volledig scherm
Nieuw gezondheidscentrum aan de Gildestraat te Heesch. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft

Open dag bij nieuw gezondheidscentrum Heesch

HEESCH - Gezondheidscentrum Heesch houdt zaterdag 25 mei een open dag. Die dag wordt het nieuwe gebouw aan de Gildestraat 1a ook officieel geopend door burgemeester Marieke Moorman. Bezoekers kunnen tijdens de open dag een kijkje nemen achter de schermen bij onder meer de huisarts,  fysiotherapeut, huidtherapeuten, logopedisten en in de apotheek. 

Het gezondheidscentrum, een initiatief van huisarts Ninske Hiemstra, werd op 1 april in gebruik genomen. Het is het eerste centrum in Heesch waarin verschillende zorgdisciplines samen in een gebouw zitten. Aan de Cereslaan in Heesch zijn plannen voor nog zo'n soort gezondheidscentrum.

Tijdens de open dag op 25 mei, die duurt van 10.00 tot 15.00 uur zijn er allerlei activiteiten. Er is een verloskundige aanwezig die vragen beantwoordt en bezoekers kunnen een beencheck doen bij de huidtherapeut. De logopedist doet een lipkrachtmeting en er zijn demonstraties van de diëtist en echografie. Kinderen mogen zelf een schoen knutselen en volwassenen krijgen schoenadvies van de podotherapeut. Bij de apotheek kunnen mensen zelf een handcrème maken.