Volledig scherm
Brand in woning aan Aengelbertlaan in Oss © Gabor Heeres / Marcofotografie

Opgepakte Ossenaar Anton R. al weer vrij

OSS - De 26-jarige Ossenaar Anton R. die donderdag door de politie werd aangehouden als mogelijke opdrachtgever voor een brandstichting, is vrijdag weer op vrije voeten gesteld.

Justitie zegt dat de man wel verdacht blijft. Het Openbaar Ministerie schilderde de Ossenaar af als ‘het brein’ achter een brandstichting aan de Aengelbertlaan, vorig jaar september. Deze aanslag  zou in verband staan met een dodelijke schietpartij bij het woonwagenkampje aan de Hoogheuvelstraat, drie maanden eerder. Politie en justitie hebben aanwijzingen dat ook Anton R. daarbij betrokken was.

Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers hekelt de handelwijze van justitie. ,,Ze jagen willens en wetens een geruchtenstroom aan op een manier waar de honden geen brood van lusten. Ze weten dat ze bij de familie R. aan het verkeerde adres zijn.” 

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.