Volledig scherm
Restaurant Herperduin is 'vanaf heden' gesloten. © Peter van Erp

Opheldering over gesloten restaurant Herperduin: rechtbank verklaart zaak failliet

HERPEN - Rechtbank Oost-Brabant heeft dinsdagochtend het faillissement uitgesproken over Restaurant Herperduin en uitbater Freddie van Dorst. Het restaurant hield zijn deuren al enige tijd gesloten. Op de deur hangt de mededeling dat de zaak ‘vanaf heden’ gesloten is. 

Advocaat Remco Michielsen is door de rechtbank aangesteld als curator. ,,Er is onder meer een forse huurachterstand vanaf vorig jaar zomer.” Eigenaar van het pand is Rob van Dijk, die ook recreatiepark Herperduin bezit. Michielsen onderzoekt in eerste instantie of hij een nieuwe uitbater kan vinden. ,,Ik ben vandaag al door verschillende belangstellenden gebeld. Het nieuws gaat hard.”

Restaurant Herperduin was de eerste eigen zaak van Van Dorst, waar bij de overname 29 medewerkers hun brood verdienden. Hij nam het restaurant eind 2016 over van Anke van der Heiden. Zij had de zaak eerder dat jaar overgenomen van Jacky en Marcel van Raaij. Het restaurant verwierf onder leiding van dit echtpaar naam en faam in een wijde regio. Dat de zaak nu dicht is doet Jacky pijn. ,,Het is toch een beetje ons kindje. We hebben het restaurant in dertig jaar opgebouwd. Superzonde dat het nu zo loopt.” 

  1. Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaanden en slachtoffers ontvangen donaties
    VIDEO

    Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaan­den en slachtof­fers ontvangen donaties

    OSS - Op 20 september, precies een jaar na het spoordrama in Oss, onthult de gemeente een monument voor iedereen die een kind heeft verloren. Het gedenkteken krijgt de naam Vlinderboek en komt te staan in het Elzeneindpark, hemelsbreed ongeveer een kilometer van de spoorwegovergang waar het ongeluk met de elektrische bakfiets zich voltrok. Drie meisjes en een jongen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleefden de aanrijding niet. Een vijfde kind en de bestuurster raakten zwaargewond.