Volledig scherm
Na een lange voorbereidingstijd komt er eindelijk schot in de uitvoering van centrumplan Schaijk. © Ruud Rogier

Oplossing voor oude AH in Schaijk haalt dikke angel uit strijd rond centrumplan

SCHAIJK - Ontwikkelaars Pakhuis Schaijk bv en MRE kopen de Albert Heijn aan de Burgemeester Hoefnagelstraat in Schaijk. De twee willen de locatie gebruiken voor woningbouw, waardoor tegenstanders niet meer hoeven te vrezen voor een derde supermarkt in het dorp. Zodoende halen de projectontwikkelaars de angel uit  de (juridische) strijd rond het Schaijkse centrumplan.

In de driehoek tussen Schutsboomstraat, Europaplein en Pastoor van Winkel komt een compleet nieuw dorpshart. Belangrijk element in het plan is de verhuizing van de AH uit de Burgemeester Hoefnagelstraat naar de nieuwbouw, die twee keer zo groot is. Daar kan franchisenemer Huub Christiaens eindelijk beter uit de voeten.

Dreiging

Het was Christiaens die met pandeigenaar Hans Geveling bv overeenstemming bereikte over de aankoop van de supermarkt. In de deal kwam hij tevens met de eigenaar overeen dat de lopende beroepsprocedure bij de Raad van State wordt ingetrokken en de vergunningaanvraag voor de uitbreiding van het bestaande supermarktpand wordt stopgezet. 

Door het wegnemen van de dreiging van een derde supermarkt in Schaijk heeft ook supermarktorganisatie Emté besloten om haar beroepsprocedure bij de Raad van State te beëindigen, melden de projectontwikkelaars.

Beide bedrijven zijn nauw betrokken bij het centrumpan. MRE neemt de ene helft voor zijn rekening: die nieuwe AH met daarbovenop 40 appartementen voor BrabantWonen. Vastgoedorganisatie Pakhuis Schaijk bv zet commerciële ruimtes en 13 luxe appartementen neer.