Opnieuw zeer onrustige nacht in Oss: explosie door vuurwerk bij woning, auto in vlammen op

VIDEOOSS - Bij een woning aan de Saturnusstraat in Oss is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. Volgens de politie is er door onbekenden vuurwerk in de portiek van de bovenwoning gegooid. De voordeur en een ruit van de woning zijn hierdoor vernield. De ontploffing was volgens een omstander zo krachtig dat delen uit de woning ‘tientallen meters verderop aan de overzijde van de straat terechtkwamen‘.

Als door een wonder is er bij de ontploffing niemand gewond geraakt. Even hiervoor ging er bij het woonwagenkampje aan de Singel 40-45 een auto in vlammen op. Naar verluidt gaat het om de negentiende autobrand van dit jaar in Oss.

Hoewel er nog geen verband is tussen eerdere incidenten in de stad, is de explosie een nieuw dieptepunt voor Oss. De stad wordt al maanden geteisterd door branden en zware criminaliteit.

Incidenten

Zo is het niet voor het eerst dat er zwaar vuurwerk bij een woning naar binnen wordt gegooid. Het is inmiddels al de derde keer binnen vier maanden dat zich een dergelijk incident in de stad voordoet. 

Op 8 november werd zwaar vuurwerk naar binnen gegooid bij een woning aan de Zwaluwstraat, twee weken geleden zorgde op 24 februari een ontploffing van vuurwerk voor veel schade bij een woning aan de Rootstraat.

Alert

De grote hoeveelheid branden in Oss van de laatste tijd staat hoog op de agenda van de Brabantse politie. Alleen al dit jaar heeft Oss te maken gehad met circa twintig autobranden. Voorlopig blijft de politie extra alert in Oss, maar ze benadrukt ook dat niet alles is te voorkomen. 

,,Wij houden Oss zichtbaar en onzichtbaar extra in de gaten, ook in de nachtelijke uren. Wij snappen heel goed dat de branden bewoners bezighoudt. Zij kunnen erop vertrouwen dat er aandacht voor is. Ook de wijkagenten zijn alert en voor iedereen met vragen aanspreekbaar.”

De politie vraagt getuigen zich te melden.

Volledig scherm
Onderzoek bij woning Oss na aanslag © Gabor Heeres
Volledig scherm
Autobrand bij Singel 1940-45 in Oss © Gabor Heeres