Volledig scherm
PREMIUM
Duel tussen Bob Zonnenberg van OSS’20 en Danzell Gravenberch van TOP Oss in oktober 2019 voor de KNVB Beker. © Bert van Berkum/BSR Agency

OSS’20 gooit eerste elftal op zaterdag in de strijd

Sport in de regioOSS - In navolging van RKSV Cito en TOP start ook OSS’20 komend seizoen met een eerste elftal op zaterdag. De voetbalvereniging hoopt op deze manier jeugdleden langer voor de club te kunnen behouden. Die trekken nu in groten getale weg zodra ze de overstap van de jeugd naar de senioren moeten maken, omdat ze nauwelijks een kans krijgen in het eerste elftal.

Het vaandelteam van OSS’20 is op dit moment koploper in de derde divisie en lijkt aan het eind van het seizoen te promoveren naar de tweede divisie, het hoogste landelijke amateurniveau. Daardoor is de stap van de junioren naar het eerste elftal voor de jeugdleden te groot. Ze verkassen liever naar omliggende verenigingen als Margriet, Schadewijk, Berghem Sport en TOP om in het eerste team te voetballen, dan hun wedstrijden op zondagochtend in het tweede elftal van OSS’20 te spelen.

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.