Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Oss als kermisstad: ‘Niet de grootste, wel de vaakste’

Column
Het nieuwe wijkcentrum in Ussen wordt gecanceld. Dat snap ik best. De kermis was afgelopen, en iedereen was tot de conclusie gekomen dat zolang er kermis is, er helemaal geen geld uitgegeven hoeft te worden aan dorpshuizen, wijkcentra oftewel multifunctionele accommodaties. Alles wat je nodig hebt zijn een paar attracties en een poffertjeskraam. Iedereen komt er, uit alle wijken, uit alle bevolkingsgroepen, -lagen, en -klassen. 

De kinderen leren er over omgangsvormen, over angsten overwinnen, over budgetkeuzes. Ouders doen op de kermis iets leuks met hun kinderen, dat is goed voor een hoop dingen, en de opa's en oma's wachten voor de attracties op het rondzwierende spul en knopen onderling een praatje aan. Het is werkelijk fantastisch. Er wordt nu onderzocht of de kermis voortaan tien dagen moet duren, wel, ik denk dat het een maandelijks terugkerend fenomeen wordt. Dan hoeven de exploitanten ook niet te klagen over de lage prijzen, er valt genoeg te halen.

  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.