Liefst 1700 bewoners van de Schadewijk krijgen een uitnodiging voor de test.
Volledig scherm
PREMIUM
Liefst 1700 bewoners van de Schadewijk krijgen een uitnodiging voor de test. © Thinkstock

Oss belt aan bij bijna tweeduizend bejaarden voor grote fitheidstest

OSS - De gemeente Oss onderwerpt alle senioren uit de Schadewijk aan een fitheidstest. Die moet de fysieke én mentale gezondheid van de bewoners vergroten. Alle 1700 zestigplussers uit de buurt krijgen een uitnodiging in de bus én een vrijwilliger aan de deur. 

De actie in de Schadewijk is een onderdeel van het landelijke programma Sociaal Vitaal. Dat is bedoeld voor zelfstandig wonenden ouderen met een laag opleidings- of inkomensniveau die te weinig bewegen, eenzaam zijn of moeilijk om kunnen gaan met veroudering. De gemeente Oss wil nu samen met instanties als het SEC, GGD en ONS Welzijn de fysieke conditie en de sociale contacten van deze doelgroep verbeteren. 

 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.