Het schoolplein van De Fonkeling.
Volledig scherm
Het schoolplein van De Fonkeling.

Oss heropent drie gymzalen voor kinderen van ouders met vitale beroepen

OSS - In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus gooit de gemeente Oss drie sportzalen alsnog open. Binnen kunnen kinderen van ouders met een vitaal beroep zich uitleven, zonder dat ze in contact komen met andere kinderen. 

Vorige week al sloot de gemeente Oss alle gymzalen en andere binnensportaccommodaties om verspreiding van het virus tegen te gaan. Nu worden sportzaal Zuiderlicht, gymzaal Ruwaard II en gymzaal Staringstraat weer geopend. 

Die bevinden zich namelijk vlakbij de scholen De Fonkeling, De Blinkerd en Elzeneind. Juist op die scholen worden op dit moment kinderen opgevangen van ouders in een vitaal beroep. Ze werken bijvoorbeeld in de zorg, in de supermarkt of de politie en kunnen daar niet gemist worden.

Deze kinderen kunnen zich al uitleven op de schoolpleinen, maar daar hangen hoe langer hoe meer andere kinderen rond. Om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken, mogen daarom alleen de kinderen van vitale ouders in de gymzalen spelen.  

  1. Trampolinespringer Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwongen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    Trampoline­sprin­ger Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwon­gen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    OSS - Het is een gek gezicht: op het plein tussen de Maasporthal en de sporthal van sportvereniging Flik Flak in Den Bosch springen trampolines in het oog. Zo'n vijf tot zes meter boven de trampolines maakt Ossenaar Milco Abrahams zijn salto's en schroeven in de buitenlucht. ,,Het is niet ideaal, maar ik ben al lang blij dat ik weer wat kan doen", zegt het 19-jarige talent, dat in december nog deelnam aan het WK in Tokio.