Protest tegen voorgenomen bomenkap aan de Raadhuislaan in Oss.
Volledig scherm
PREMIUM
Protest tegen voorgenomen bomenkap aan de Raadhuislaan in Oss. © Van Assendelft Fotografie

Oss hoopt ruzies over bomenkap voor te zijn met lint of QR-code op de stam

OSS - Van hommeles in de Floraliastraat tot boosheid in de Granietstraat. Op tal van plekken in Oss voelden inwoners zich overvallen toen de bomen plots gekapt werden. Met een lint, qr-code of een andere uiting óp de te kappen bomen moet dat in de toekomst voorkomen worden. 

 1. Hein (87) mist z’n stuur tijdens vrachtwagentochtje door Vinkel en Nuland, ’Dit was een heel mooi ritje’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hein (87) mist z’n stuur tijdens vrachtwa­gen­tocht­je door Vinkel en Nuland, ’Dit was een heel mooi ritje’

  NULAND/VINKEL - ,,Waar is m’n stuur?” Hein van Zoggel kijkt wat vertwijfeld om zich heen als ie met een vorkheftruck en de nodige hulp in de hoge cabine van een vrachtwagen is geklommen. Het stuur zit deze zaterdag voor de 87-jarige bewoner van Sint-Jozefoord in Nuland even aan de verkeerde kant. Het is in de vertrouwde handen van Eugène van der Donk uit Vinkel.
 2. Moeders voor moeders, maar dan met krioelende maden
  PREMIUM
  Column

  Moeders voor moeders, maar dan met krioelende maden

  Er zitten maar heel weinig voordelen aan thuis werken. Echt maar heel weinig. Een van de voordelen is dat ik inmiddels een goede verstandhouding heb met de moedermerel die een huishouden runt in de conifeer vlak voor ons huis en er met de dag verfomfaaider uitziet. Een paar keer per dag doe ik de groene container voor haar open, waarna er dikke kluwens malse maden uit komen klodderen, die zij vervolgens in haar snaveltje propt. Na een tijdje doe ik de deksel weer dicht, zodat er een nieuwe lading vliegenlarven uit de rottende hitte omhoog kan kruipen. Dat ritueel hanteren we nu al een paar dagen; moeders helpen moeders.