Volledig scherm
In plaats van fantasiewezentjes, gaan spelers van de ResourCity Game op zoek naar elementen. © ANP

Oss lanceert maandag als eerste van Nederland ‘Pokémon Go van de scheikunde’

OSS - Liefst 240 Osse kinderen spelen maandag voor het eerst de ResourCity Game. De stad heeft een landelijke primeur met deze ‘Pokémon Go van de scheikunde'. 

Het spel wordt maandagmiddag gelanceerd bij Museum Jan Cunen. Daar speechen burgemeester Wobine Buijs én Jan-Willm Toering, de directeur van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging, de KNCV. Het spel is bedoeld om kinderen van tussen de 10 en 16 jaar oud enthousiast te maken voor het vak Scheikunde. De ResourCity Game past volgens de initiatiefnemers goed bij Oss als stad van life sciences met bedrijven als MSD, Aspen en Pivot Park.

In het voetgangersgebied van het Osse stadscentrum zijn vanaf maandag zo’n tachtig scheikundige elementen te vinden die je alleen op je mobiele telefoon kunt zien. Elementen als waterstof en zuurstof zijn er volop, maar een zeldzaam element als goud vind je minder makkelijk. Spelers verzamelen de elementen en voegen ze samen tot nieuwe moleculen. Tijdens het spelen ontvang je interessante weetjes over de elementen. Je speelt ResourCity Oss in ongeveer anderhalf uur uit.