Volledig scherm
De Osse grijpstokken. © Gemeente Terschelling

Oss leent Terschelling grijpstokken voor schoonmaak stranden

OSS/TERSCHELLING - De gemeente Oss heeft vijftig grijpstokken uitgeleend aan de gemeente Terschelling. De stokken kunnen worden gebruikt bij het schoonmaken van de stranden die momenteel vervuild worden met spullen die van een groot containerschip zijn geslagen. 

Op Twitter bedankt de gemeente Terschelling Oss voor het lenen van de stokken. ‘Geweldig hoe ook andere gemeenten meeleven.’ Op Terschelling steken honderden vrijwilligers de handen uit e mouwen om de stranden te ontdoen van allerlei materiaal dat uit 270 overboord geslagen zeecontainers lekt. De gemeente Oss gebruikt de grijpstokken normaal gesproken niet in de wintermaanden. 

  1. Heerlijk Heesch bloeit en groeit

    Heerlijk Heesch bloeit en groeit

    HEESCH - Het tweedaagse evenement Heerlijk Heesch groeit en bloeit. Dit jaar waren er enkele ondernemers op het plein De Misse voor het gemeentehuis van buiten de dorpsgrens van Heesch. Zaterdag was het al meteen druk. Jolijn van ‘t Tunneke sprak van een geslaagde avond. “De deelnemers spraken met elkaar af om de keuken wat langer open te houden”, verduidelijkt Jolijn haar woorden. Zondagmiddag zijn het vooral gezinnen met kinderen die de weg naar de 11 standjes weten te vinden.