Volledig scherm
De Osse grijpstokken. © Gemeente Terschelling

Oss leent Terschelling grijpstokken voor schoonmaak stranden

OSS/TERSCHELLING - De gemeente Oss heeft vijftig grijpstokken uitgeleend aan de gemeente Terschelling. De stokken kunnen worden gebruikt bij het schoonmaken van de stranden die momenteel vervuild worden met spullen die van een groot containerschip zijn geslagen. 

Op Twitter bedankt de gemeente Terschelling Oss voor het lenen van de stokken. ‘Geweldig hoe ook andere gemeenten meeleven.’ Op Terschelling steken honderden vrijwilligers de handen uit e mouwen om de stranden te ontdoen van allerlei materiaal dat uit 270 overboord geslagen zeecontainers lekt. De gemeente Oss gebruikt de grijpstokken normaal gesproken niet in de wintermaanden. 

  1. Taurossen op wieltjes, omdat ze te lui zijn om te lopen
    PREMIUM
    Column

    Taurossen op wieltjes, omdat ze te lui zijn om te lopen

    Iedereen is weleens een tauros. Alle fietsers in het Osse centrum bijvoorbeeld; taurossen op wieltjes. Ze denderen in de rondte, rammen je als je niet oppast. Niet om hun pasgeboren jong te beschermen hoor, zoals de gestresste moederkoe in de Maashorst, maar omdat ze te lui zijn om te lopen. Met als grote verschil dat de fietsende tauros op bezoek is in het begrazingsgebied van de binnenstadwandelaar, en niet andersom. En dat niet álle centrumfietsers op strafkamp naar Keent werden gestuurd na de eerste botsing.