Volledig scherm
PREMIUM
Het Golfbad © Dolph Cantrijn

Oss schakelt hulplijn van 100.000 euro in voor bouw van nieuw Golfbad

OSS - Bij de bouw van een nieuw Golfbad komt zó veel specialistische kennis kijken dat de gemeente de hulp van externe adviseurs inschakelt. Die moeten Oss komend jaar wegwijs maken bij het kiezen van de ideale eigendomsvorm, exploitatie, bekostiging en aanbesteding van een nieuw zwembad. Kosten: 100.000 euro. 

Achter de schermen wordt al jaren gesproken over nieuwbouw voor het zwaar verouderde Golfbad. Nadat de politiek eerst inzette op een nieuw bad op de huidige locatie, kwam er dit voorjaar een draai van 180 graden. Uit onderzoek bleek namelijk dat nieuwbouw elders in de stad veel voordeliger is. Bovendien kan het oude bad dan gewoon open blijven terwijl het nieuwe gebouwd wordt.  

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.