Volledig scherm
Onthulling/opening Nieuwe Duurzaamheidsplein Oss. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft

Oss sluit milieustraat in de middagen vanwege de voorspelde hitte: ‘Niet verantwoord voor de jongens’

OSS - De komende bloedhete zomerdagen sluit het Duurzaamheidsplein in de gemeente Oss 's middags zijn deuren. Op woensdag, donderdag en vrijdag kunnen inwoners hun afval alleen nog kwijt tussen 8.00 en 13.00 uur. Zaterdag zijn de openingstijden weer normaal. 

,,Als de temperatuur buiten boven de dertig graden stijgt, wordt het op het asfalt van ons stortbordes al gauw veertig. De komende dagen zal dat oplopen naar vijftig graden. Dat is niet meer verantwoord voor onze jongens ", verklaart Sjaak van der Loop van de gemeente Oss. ,,We beginnen daarom een halfuurtje eerder en gooien er 's middags de pannen op. Ik geloof ook niet dat het op zulke momenten druk zou zijn geworden.” De sluiting van de Osse milieustraat gebeurt volgens Van der Loop in overleg met buurgemeenten. Ook daar zullen aangepaste openingstijden worden gehanteerd. 

Ook voor de medewerkers die het huishoudelijk afval in Oss met vrachtwagens inzamelen geldt de komende dagen een aangepast rooster. Kliko's moeten daarom 's ochtends al om 7.00 uur aan de straat staan, zodat de vuilnismannen 's middags eerder kunnen stoppen met hun werk.  

  1. Oss wil niet langer duurzaamste jongetje van de klas zijn
    PREMIUM
    ANALYSE

    Oss wil niet langer duurzaams­te jongetje van de klas zijn

    OSS - Nog niet zo lang geleden schaarde de gemeenteraad van Oss zich enthousiast achter de ambitie om tot de drie duurzaamste gemeenten van Brabant te gaan horen. Sinds donderdagavond is duidelijk dat een ruime meerderheid in de raad het al lang prima vind als Oss voldoet aan de minimale norm die van bovenaf wordt opgelegd. Windpark Stijbeemden, langs het spoor tussen Berghem en Ravenstein, is daarvan het eerste ‘slachtoffer’. De gemeenteraad wil geen medewerking geven aan dat plan. De vraag is of ze daarmee wegkomt.