Volledig scherm
Vuurwerk ter afsluiting van de kermis afgelopen zomer. © Van Assendelft

Oss voelt niets voor langere kermis: ook komende jaren ‘gewoon’ zeven dagen feest

OSS - De Osse kermis duurt ook de komende jaren ‘gewoon’ zeven dagen. Daarmee kan er voorlopig een vette streep onder één van de oudste discussies van de stad. 

Fanatieke bezoekers kan de kermis natuurlijk niet lang genoeg duren. En ook een aantal exploitanten voelt wel wat voor verlenging tot tien dagen, zoals Uden en Tilburg hebben. Al was het maar omdat je met een extra weekend meer kans hebt op een paar goede dagen. 

Toch gaat de gemeente daar niet in mee. Uit een uitgebreide enquête blijkt dat een overgrote meerderheid er namelijk niets voor voelt. Daarvoor baseert Oss zich onder meer op bewoners en winkeliers in het centrum, de horeca en het centrummanagement. 

Confrontatie zoeken

Het besluit van de gemeente komt niet als een grote verrassing. Alles wees er tot nu toe op dat Oss geen trek had in een verlening. ,,Dit ligt altijd gevoelig, zeker in Oss”, zei Atze Lubach van kermisbond BOVAK deze zomer al, toen doelend op onder meer de afgeblazen kermisfeesten. ,,Je bent nu eenmaal te gast in een stad met ondernemers, horeca en bewoners. Met verlening van de kermis zoek je toch een beetje de confrontatie op.”

Daarmee lijkt er voor eens en altijd duidelijkheid over de duur van de Osse kermis. Al durft verantwoordelijk wethouder Thijs van Kessel niet zo ver te gaan. ,,De komende jaren zal het bij zeven dagen blijven. Maar zeg nooit nooit.”

 1. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 2. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.