Volledig scherm
PREMIUM
Twee straatcoaches voor het gemeentehuis in Oss. © Van Assendelft

Oss wil al na één jaar af van populaire straatcoaches

OSS - Het Osse gemeentebestuur wil al na een jaar afscheid nemen van de veelgeprezen straatcoaches van Secutor. Het college denkt dat eigen boa's even goed in staat zijn om jeugdoverlast de kop in te drukken. Met het voorgenomen besluit verbaast Oss vriend en vijand.

Ze brengen groepen jongeren in kaart, zorgen voor rust op straat en doen het gevoel van veiligheid toenemen. Sinds de straatcoaches in november 2018 naar Oss kwamen, klinkt er vanuit de jeugd, inwoners én gemeente niets dan lof. Als grote broers patrouilleren ze vijf avonden per week door de hele stad om jongeren aan te spreken op hun gedrag en waar nodig achter de voordeur te kijken. 

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.