Mede-initiatiefnemer Yente Verweij bij het kastje met menstruatiemateriaal in het damestoilet van Gymnasium Bernrode.
Volledig scherm
Mede-initiatiefnemer Yente Verweij bij het kastje met menstruatiemateriaal in het damestoilet van Gymnasium Bernrode. © Van Assendelft Fotografie/Jeroen Appels

Oss ziet geen noodzaak om zelf iets aan menstruatiearmoede te doen

OSS - Door Osse scholen en diverse organisaties en instellingen in de stad worden al diverse menstruatieproducten gratis beschikbaar gesteld. Het Osse college van burgemeester en wethouders juicht dat toe. Het vindt verdere initiatieven prima - zoals bijvoorbeeld op Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther - maar ziet daar zelf geen noodzaak toe.  De gemeente Oss verstrekt geen specifieke producten, aldus B&W.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.