Volledig scherm
stock stockadr rechtbank rechter rechtspraak © Thinkstock

Osse dealer verkocht cocaïne en heroïne vanuit zijn auto

DEN BOSCH/OSS - Twaalf maanden celstraf, waarvan vier voorwaardelijk. Dat eiste de officier van justitie dinsdag voor de Bossche rechtbank tegen een 29-jarige Ossenaar, die een jaar lang vanuit zijn auto in cocaïne en heroïne gedeald zou hebben.

Agenten hielden de Ossenaar op 15 februari 2019 aan tijdens een verkeerscontrole. Een politieman herkende de bijrijder van de verdachte, een notoire drugsverslaafde. De man was inderdaad bij hem in de auto gestapt voor de koop van drugs, gaf de Ossenaar toe. ,,Hij wilde soms een 'tientje bruin' (heroïne) en soms 'een tientje wit' (cocaïne)."

Quote

Hij wilde soms een 'tientje bruin' (heroïne) en soms 'een tientje wit' (cocaïne)

Osse verdachte

,,Ik kwam in augustus een jeugdvriend tegen in de trein", vertelde de 29-jarige verdachte. ,,We gingen vroeger vaak samen naar Ajax. Hij vroeg me waarom hij me al zo lang niet meer in de Arena had gezien." De Ossenaar vertelde dat hij geen werk meer had en dat zijn uitkering was stopgezet. ,,Die jeugdvriend vroeg me toen of ik dan niet voor hem wilde werken. Hij gaf me een telefoon, waarop klanten mij konden bereiken." De man verkocht daarna vanuit zijn auto heroïne en cocaïne aan verslaafden in Oss. Hij verhandelde 'bolletjes' voor tien euro. Zo'n 70% van dat geld moest hij teruggeven aan zijn vriend. De rest mocht hij zelf houden.

Zorgen maken

Officier van justitie E. Lodder liet merken dat ze zich zorgen maakte over de man. De Ossenaar vond dat onterecht. ,,Ik heb al sinds mijn achttiende schulden. Maar ik ben nooit eerder in de fout gegaan." Het OM dacht dat de man zeker 14.850,- euro had verdiend met de drugshandel en dit bedrag moest betalen aan de staat.

Uitspraak over veertien dagen.