Volledig scherm
Politie en ambulance op de plak van het jachtongeval bij Macharen. © Foto Mallo / Gabor Heeres

Osse jager struikelt en schiet Nulandse maat door been

UPDATEMACHAREN - Bij het jachtongeval dinsdagmiddag in Macharen is een 60-jarige man uit Nuland dwars door zijn been geschoten. Een andere jager, een 70-jarige Ossenaar, raakte hem toen zijn geweer per ongeluk af ging tijdens een struikelpartij.

Het schot ging boven de enkel door het onderbeen. Artsen hebben de hoop uitgesproken dat de voet behouden kan blijven, aldus naasten van de Nulander. Hij is aan zijn verwondingen behandeld in Nijmegen in het ziekenhuis. 

De politie laat de zaak na een kort onderzoek rusten. Er is geen sprake van een misdrijf, licht woordvoerster Manon van der Heijden toe: ,,We hebben met beide betrokkenen kunnen spreken. Ook met de man die geraakt is, hij was nog goed aanspreekbaar. Beiden gaven dezelfde verklaring. Het gaat om een ongeluk.’’

Op eendenjacht

De twee mannen waren samen met nog enkele andere jagers op eendenjacht gegaan, in de polder dichtbij Macharen. Het ongeluk gebeurde tegen vijf uur. Even later werden ambulances en ook een traumahelikopter naar de plaats van het ongeval gestuurd.