Volledig scherm
PREMIUM
Botsen op de Osse kermis. © Fien Kraanen

Osse kermis ook zonder feest 'gewoon gezellig'

Strengere geluidsnormen, flink gewijzigde feesten, en dan werkt het weer ook nog tegen. Een kermis valt om minder in het water. Maar niet in Oss.

De kermisfeesten mogen door de verplaatsing naar café 't Berghje dan wel een goede 400 meter van de daadwerkelijke kermis afliggen, op de Osse kermis valt nog altijd genoeg te beleven. Een ritje in de 4G Speed Powermachine, bijvoorbeeld. Een niet overbodig bakje met de instructie 'leg hier uw losse voorwerpen in' wacht daar op waaghalzen, alvorens hen met de beugels om door de lucht heen te jagen.

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!