Volledig scherm
Rene van der Gijp. © Pim Ras (AD)

Osse Lievekamp strikt René van der Gijp voor eerste theatershow buiten Rotterdam

OSS - Oud-voetballer René van der Gijp staat op dinsdag 3 december in theater De Lievekamp met GIJP Live!. Oss is daarmee pas de tweede stad waar de voorstelling te zien is, na twee eerdere uitvoeringen in Rotterdam. Naast Van der Gijp schuiven nog twee andere prominenten uit de voetbalwereld aan.

De Lievekamp is achter de schermen al tijden bezig met de goedlachse analist. In eerste instantie wilde het theater zelfs een Osse uitvoering van Voetbal Inside op de planken brengen, met Van der Gijp, Genee én Derksen. Maar dat bleek vanwege de drukke agenda van de heren onmogelijk. Toen Van der Gijp deze zomer voor het eerst een eigen theaterproductie opvoerde, was De Lievekamp er als de kippen bij om de show naar Oss te halen. 

De oud-speler van onder meer Sparta, PSV en Oranje praat op het podium twee uur lang over zijn tijd als speler, zijn televisiewerk en persoonlijke zaken. Daarbij krijgt hij hulp van twee andere beroemdheden. In Rotterdam waren dat bijvoorbeeld Wim Kieft, Hans Kraay jr. en Michel van Egmond. 

Kaarten voor GIJP Live! zijn te verkrijgen vanaf 15 euro. De show begint om 20.15 uur. 

 1. Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss

  OSS - Op één van de actiedagen van de Operatie Alfa raakte ik vorige maand in gesprek met een Friese politie-agent die door zijn chefs naar Brabant was gestuurd om zijn collega’s te assisteren in de strijd tegen de criminele familie R. Het miezerde, de agent had zijn humeur aangepast aan het weer. Die ochtend was hij om zes uur vanuit Leeuwarden afgereisd naar Brabant. Het was al bijna twee uur, maar hoe laat hij weer terug zou mogen, wist hij nog niet.
 2. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
  PREMIUM
  Column

  Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

  Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!