Volledig scherm
Den Brok, Ostendorf en Van de Donk bij de opening van de ketels. © Saraï van Well/BD

Osse Muifelbrouwerij is met eigen ketels nu ‘een grote jongen’

OSS - Na meer dan 12,5 jaar bier ontwikkelen en een succesvolle crowdfundactie hoeft de Muifelbrouwerij het bier brouwen niet langer uit te besteden. Zaterdagmiddag werden de fonkelnieuwe eigen brouwketels feestelijk geopend tijdens de open dag in de brouwerij.

Aan het begin van de Vikingenweg is het feest bij Muifel vroeg in de middag al goed te zien. Lange houten tafels met daaraan bierliefhebbers uit Oss en omstreken die de glazen vrolijk tegen elkaar klinken. Een witte feesttent aan de voorkant van de brouwerij leidt naar een grote loods waar nog meer bierliefhebbers genieten van de speciaal bieren van de brouwerij. 

,,Muifelbrouwerij is echt een aanwinst voor Oss”, vertelt bezoeker Perry van Erp (29). Hij is een van de mensen die mee heeft gedaan aan de crowdfundactie om zo de nieuwe brouwketels mogelijk te maken. Ketels waarmee onder andere het nieuwe eenmalige speciaal bier ‘Nummer Een’ is gebrouwen, dat zaterdag voor het eerst wordt verkocht. ,,Een hoppig blondbier met een mooie droge afdronk”, stelt van Erp.

Droom

Om 15.00 uur betreedt enthousiaste eigenaar Martin Ostendorf, onder luid applaus van de meer dan honderd toeschouwers, het podium voor de officiële opening. ,,Muifelbrouwerij is vandaag een grote jongen geworden. Jarenlang heb ik gedroomd van dit moment en nu is het eindelijk zover.” Hij wordt geprezen door wethouder Frank den Brok en commissaris van de Koning Wim van de Donk die gezamenlijk de opening verzorgen. 

Den Brok: ,,Ik ben trots op Muifel. Oss noem ik ook wel de bierbrouwerij van Brabant en Muifel laat zien dat dat helemaal klopt.” Van de Donk spreekt zijn lof uit over de speciaal bieren. ,,Ik kwam voor het eerst in aanraking met Muifel toen ik jureerde bij een biertest voor het Brabants Dagblad. Ik was meteen onder de indruk van het Zuster Agatha bier, mijn absolute favoriet.” Na de speeches heft het drietal de glazen en proosten ze met het publiek op de nieuwe ketels.

Bezoekers zijn zondag nog welkom bij de brouwerij tussen 12.00 en 18.00 uur.